1 SIMPTOM SE JAVLJA UJUTRO I UKAZUJE NA RAK: Ako vam se ovo desi kad se probudite, iste sekunde idite doktoru

Bitno je prepoznati ih na vrijeme

Koja god da je vrsta raka da je u pitanju, nije ga lako otkriti, dok ne dođe do rutinskog pregleda. Kada dođe vidljivih tegoba, bolest je već u uznapredovanoj fazi, zato je veoma bitno da se otrkijete na vrijeme.

Simptomi raka su suptilni i netipični i zato nas često ne odvedu ljekaru na vrijeme, a prema Abasu Kananiju, farmaceutu u “Chemist Click-u”, uporni simptomi koji se javljaju kada se probudite ujutru, definitvno mogu

On je naveo da upozoravajući znak može da bude jutarnja upala grla koja traje više od dvije nedjelje sa istim intenzitetom. Važno je da posebnu pažnju obratite na jutarnji kašalj.

– Pušači se ujutru često bude sa kašljem. Međutim, svaki uporni kašalj koji traje duže od dvije nedjelje trebalo bi proveriti. Naročito ako pušite – tvrdi doktor Abasu i ističe da je cjelodnevni umor znak da treba da posjetimo ljekara.

– Normalno je da se osjećate malo umorno ujutru, ali ako ovo nije uobičajeno za vas ili primijetite da umor traje tokom cijelog dana, trebalo bi da da zakažete pregled -tvrdi ljekar