NAJMANJE 20 MRTVIH I 40 NESTALIH U POPLAVAMA U BiH: Stravične ispovesti nesrećnih ljudi

NAJMANJE 20 MRTVIH I 40 NESTALIH U POPLAVAMA U BiH: Stravične ispovesti nesrećnih ljudi

Velike poplave pogodile su tokom noći između četvrtka i petka južne delove Bosne i Hercegovine. Veliki broj ljudi je stradao. Voda je ušla u stambene objekte, putevi i automobili su pod vodom, a nastava je u mnogim mestima otkazana.

Najmanje 21 osoba izgubila život, izbori u pogođenim područjima pod znakom pitanja
Najmanje 21 osoba izgubila je život u poplavama u BiH, a upitno je održavanje nedeljnih lokalnih izbora u pogođenim područjima.

Zbog teške situacije u poplavljenim područjima na severu Hercegovine i u srednjoj Bosni, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) održala je u večernjim satima vanrednu sednicu na kojoj će oceniti da li bi u nedelju mogli biti održani lokalni izbori kao i ranije.

Na sednici održanoj u Sarajevu odlučeno je da se za sada obustavi dostava glasačkog materijala opštinama pogođenim poplavama.

Odluka se donosi u Jablanici, Konjicu, Fojnici, Kiseljaku, Kreševu, Brezi, Visokom, Prozoru – Rami, Bihaću i gradu Mostaru.

„Povodom organizacije izbora u ovim izbornim jedinicama ili pojedinačnim biračkim mestima u ovim izbornim jedinicama, SIP će se izjasniti na sednici koja će se nastaviti sutra (subota) po dobijanju dodatnih informacija sa terena“, navodi se u saopštenju objavljenom nakon sednice. SIP-a.