“Ja sam u braku već sedam godina…”

“Ja sam u braku već sedam godina i još tri zabavljanja pre toga, evo danas će i sedma godina kako mužu ne perem veš.

Radim inače sve po kući nemam problema, radi i muž, ali veš sam prestala da mu perem kad smo se vjenčali i poslije nekih par mjeseci me zove njegova mama da mi objasni jelte kako se njemu pere veš jer sam mu već dvije stvari oprala na visokoj temperaturi pa se skupile, ali kao ok je niko se rođen nije naučio!

Toliko sam bila bijesna! Naročito što je prije braka izgledao kao samostalan muškarac, a ne neko ko se žali mami! Kupila sam odvojene korpe i rekla svako ima svoju i od danas svako je odgovran za svoj veš, ako ti se ne sviđa izvolte kod mame!

Nikad se nije požalio više niti sam ikad dobila savjet od mame više ahhaa najsmješnije mi kad skuham nešto i ne ispadne baš dobro on pojede sve i samo se zahvali na super ručku.”

(Izvor: Ispovesti.com)

 

“Moji roditelji su kuću napravili 80ih. Sve malo po malo, kako se imalo, pa čak do sad i jednom renoviralo, ništa posebno, stolarija, kupatilo, namještaj, zidovi nisu na novo rađeni. Kuća je ok.

Bratu su prošle godine poklonili plac i napravili kuću, znači kuća je top. Rečeno je kako su njemu napravili tu kuću, meni će pripasti ova porodična kuća, znači kad tek oba roditelja umru.

Da bi moj brat rekao kako to nije fer prema njemu da ja sve dobijam pa ta kuća neće ličiti ni na šta za 15-20 god max. Pitala sam ga hoće da se mijenjamo, ja tu novu, on nek čeka na ovu staru našu pa nek je renovira, kak je promijenio ploču odma.

Dokle ljudska pohlepa seže ljudi moji. On u novoj kući, ja plaćam sebi kiriju godinama i nije fer prema njemu da napomenem da su kuće na istoj lokaciji ne vrijedi što se tiče lokacije ništa jače jedna od druge.”

(Izvor: Ispovesti.com)