KAKO NA JEDNOSTAVAN NAČIN RAZLIKOVATI MUDRU I PAMETNU ŽENU OD POVRŠNE: Moćna rečenica čuvenog filozofa krije VAŽAN TRIK

Jednom davno, postojala je jedna zanimljiva priča koja je govorila o situaciji u kojoj je sin doveo tri djevojke u kuću svoje majke kako bi ih upoznao.

Među njima je bila samo jedna koja je bila njegova vjerenica, dok su ostale dvije bile samo prijateljice. Majka je bila zadužena za to da pogodi koja od njih je bila sinova vjerenica. Dok su svi zajedno sjedili, razgovarali i ispijali čaj, sin je naposlijetku upitao majku da li je uspjela pogoditi koja je djevojka njegova vjerenica.

Majka je uzdahnula i rekla da je pogodila, ali da nije bila oduševljena tom činjenicom. Ipak, bez obzira na majčina osjećanja, sin je odlučio oženiti tu djevojku. Često se događa da djeca ne slijede savjete svojih roditelja, ma koliko oni bili iskusni i mudri. U ovom slučaju, uprkos majčinom proročanstvu, sin je i dalje nastavio svoj put s vjerenicom.

No, kako su godine prolazile, ljubav koja se činila tako snažnom na početku, postupno se rasplijenila. Sada se postavlja pitanje: kako je majka mogla znati toliko nakon samo jednog razgovora? Je li ona bila neka vrsta čarobnjaka ili ima nevjerovatne sposobnosti? Istina je zapravo vrlo jednostavna.

Kako ljudi sazrijevaju i postaju stariji, oni počinju kanalisati i kontrolisati svoju energiju, ne trošeći je na beskorisne stvari, već pojačavajući svoju intuiciju. Bertrand Rasel je vrlo mudro sažeo tu teoriju u jednoj rečenici, piše svezazenu.net.

“Stepen emocionalne reakcije obrnuto je proporcionalan saznanju o činjenicama. Što manje znate, burnije reagujete.” – rekao je on. Drugim riječima, što je vaše znanje ograničeno, to su vaše emocionalne reakcije intenzivnije.