Na stubu na ulici, pročitao sam obavještenje:

Na stubu na ulici, pročitao sam obavještenje:

“Izgubila sam 20 eura, pa ko nađe neka mi vrati jer nemam ni hljeba da jedem. S.T., zgrada 34, stan 12.

– Odlučio sam da se pretvaram da sam te pare pronašao i otišao na naznačenu adresu. Vrata je otvorila stara i bolesna gospođa. Rekao sam joj da sam pronašao iznos koji je izgubila i pružio joj ruku sa 20 eura.Ona je tada rekla sa suzma u očima:- Vi ste dvanaesta osoba koja je ovo uradila”Nakon što sam joj ostavio iznos u ruci, otišao sam do lifta. Zovnula me i rekla:- Molim te, pocijepaj tu obavijest na stubu, ne znam ko je to napisao. Vaša me solidarnost ispunila nadom i natjerala da život gledam sa optimizmom”Dajte nadu ljudima!

Verovanje u znakove je tradicija koja je poticala iz davnih vremena. Naši preci pokušali su se zaštititi od nevolja oslanjajući se na različita sujeverja. Postoje skeptici koji u njih uopšte ne vjeruju, ali ako vas ipak zanima, evo šta znači kad svrbi desna obrva.

Prema crkvenim verovanjima, na desnom ramenu svake osobe postoji anđeo čuvar – to znači da sve što je povezano sa desnom stranom tijela čovjeka obećava radost i pozitivnost. Nije slučajno što prema praznoverju treba ustati na desnu nogu kako bi dan bio uspješan, a ako vam suzi desno oko, onda možete da očekujete novčanu nagradu i sreću u poslu. Obrva nije izuzetak, a kada svrbi, to znači sreću i radost.

Ako vas svrbi bliže nosu, onda vam obećava promenu na bolje, ako je bliže uhu – onda dobar posao i budući profit, ako u sredini – onda sastanak sa ljudima koji su vam prijatni. Što vas više svrbi, to znači da je veća verovatnoća da će se znak obistiniti.

Zašto desna obrva svrbi?

Nije tajna da su naši preci desnu stranu tijela povezivali sa nečim dobrim i radosnim. Stoga kad svrbi desna obrva, prema njihovom mišljenju, uvijek je to obećavalo užitvanje, zabavu, sreću. Možda ćete dobiti pohvale na poslu ili ćete uskoro dobiti poklon koji niste očekivali. Na primjer, ako svrab na ovom djelu lica dugo ne prestaje, a zatim iznenada nestane, znajte da ste postali predmet rasprave. Budite sigurni da ovo nisu tračevi. Vjerovatno ste spomenuti u pozitivnom kontekstu, a o vama su govorili tačno u vrijeme kada vas je svrbila desna strana

Ako obrve svrbe radnim danom

Ponedjeljak – Ako vas svrbi na ovaj dana očekujte da vam legne novac na račun – lutrija, dobitak, bonusi.

Utorak – Ako želite da imate dijete, vreme je da krenete u akciju. Istovremeno, ako u ovoj fazi ne želite da zatrudnite, bolje je da se pažljivije zaštitite.

Srijeda – Sve suprotno nego u utorak.

Četvrtak – Čeka vas iznenađenje da li je reč o posli, prijateljstvu, ljubavi. Za školarce i studente znak je da će dobiri dobru ocenu ili položiti ispit.

Petak – To obično predstavlja sreću u odnosima sa suprotnim polom. Dakle, ako ste sami upoznaete srodnu dušu, a ako ste u braku sledi skald. Šefovima stiže profit, radnicima napredovanje.

Ako obrve svrbe vikendom

Subota – Ako vas svrbi obrva u subotu, idete u kupovinu, možda ćete moći kupiti željeni proizvod po povoljnoj prodaji.

Nedjelja – Očekuje vas uspon na poslu. Znak da treba da se pripremite za sedmicu: sastavite akcioni plan, odredite prioritete

Dobar znak

Čakaju vas povoljni događaji i promene, dobit ćete povoljnu ponudu i dobiti priliku za poboljšanje financijske situacije. Trenutni problemi će biti riješeni u vašu korist.

Ostale značenje vezano sa obrvama

Na primjer, kada se desna obrva trza – svađaćete se s nekim, ali brzi ćete riješiti problem i sukob. Vaš će rad biti cijenjen, dobićete dobre preporuke, očekujete pohvale.

Za žene ovaj znak često predstavlja manje nevolje: dosadni nesporazumi, loše sreće u poslu, nevolje u poslu. Za muškarca, naprotiv, trzanje desne obrve predviđa uspjeh u poslu, nove perspektive i čak povoljne događaje u njegovom osobnom životu.

Novi.ba/Kurir.rs