Srbija je danima bila na nogama iščekujući

Srbija je danima bila na nogama iščekujući informacije o pronalasku Danke Ilić, dok celu naciju nije uznemirila tragična vest o njenom ubistvu, kada su zločin priznali pedesetogodišnjaci iz sela Zlot I Luke.

Agoniji već danima nema kraja, s obzirom na to da potraga za telom devojčice traje toliko dugo, iako policija koristi sva sredstva kako bi slučaj priveli kraju, došloje do još većeg zapleta, kada je preminuo Dalibor Dragijević, rođeni brat osumnjičenog Dejana.

Dalibor Dragijević
FOTO: FACEBOOK

Kako nezvanično saznajemo, uzrok smrti je infarkt, a preminuo je u toku noći u Policijskoj upravi Bor nakon što mu je pozlilo. U svakom slučanu, telo je poslato na obdukciju nakon čega će se znati više.

Naime, Dalibor je priznao da je bio deo jezivog zločina i da je zajedno sa ocem pomogao bratu da sakriju telo devojčice, a nakon toga je u pratnji policije vođen na određene lokacije kako bi razrešio misteriju gde se nalazi telo ubijenog deteta, ali potraga se završavala na isti način kao i prethodnih dana – bez ikakvog raspleta ušli smo u novi dan traganja za telom.

– Dalibor je priznao da je pomogao bratu da se reši tela devojčice, policiju je vodio na 20 lokacija, međutim ni na jednoj pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nisu našli ništa, a sada je i preminuo – kaže izvor za Kurir.

Danka Ilić
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Kako smo ranije pisali, odmah po saznanju da se iza ubistva kriju radnici JKP vodovoda, novinarka Kurira stupila je u kontakt sa bratom osumnjičenog za monstruozno ubistvo, ne znajući da je deo ovoga bio upravo i on, Dalibor.

– Nadam se i molim Boga da on ne stoji iza ovoga – rekao nam je tada Dejanov brat, da bi se ubrzo ispostavilo da je zajedno sa ocem učestvovao u monstruznom činu.

Zajedno sa ocem Radetom, priveden je u prostorije borske policije, nakon čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati, a u noći subote na nedelju, preminuo je, povodom čega se oglasio i MUP.

Danka Ilić, Devojčica, nestala, Bor, pronađi me
FOTO: MUP SRBIJE

– Osumnjičeni D. D. (1984) iz Bora kome je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao D. D. (1974) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog dela, preminuo je noćas u Policijskoj upravi u Boru. D. D. je u ranim jutarnjim satima pozlilo i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru koji su pokušali reanimaciju on je u 3,10 časova preminuo, a od strane lekara mrtvozornika konstatovana je prirodna smrt – navodi se u saopštenju MUP-a.