Žena koja POŠTUJE I VOLI SEBE NIKADA, ali NIKADA neće uraditi OVIH 6 STVARI: Psiholog surovo otkrio

Mihail Labkovski je veoma poznat i popularan ruski psiholog, koji ima preko 40 godina iskustva, a posebno se specijalizovao za muško-ženske odnose.

Ovaj psiholog često komunicira sa svojom publikom i odgovara nna njihova pitanja i dileme, pa je tako nedavno na Instagramu odgovorio na jedno pitanje vezano za “savršene” žene. Po Labkovskom to su one žene koje prije svega poštuju sebe, a njegov tekst prenosimo u cjelosti, piše Ženablic.rs.

Dobio sam pitanje kakva treba da bude idealna žena? Puno sam puta rekao ovo – niko nikome ništa nije dužan! Zato ću preformulisati ovo pitanje prije nego što odgovorim na njega. Dakle, ono bi trebalo da glasi: “Šta žena koja poštuje sebe nikada ne bi uradila?”. Ovo je moj odgovor!

Žena sa visokim samopoštovanjem, koja voli i cijeni sebe, nikada neće uraditi sljedeće:

** Prebacivati odgovornost za sopstveno dobro na druge – na roditelje, partnere, prijatelje ili rođenu djecu… Ona se oslanja samo na sebe, na svoje snage i resurse.

** Finansijski zavisiti od nekoga. Žena koja poštuje sebe u stanju je da sebe obezbijedi. I muškarci će je uvijek poštovati zbog toga; time im stavlja do znanja da je nezavisna i samostalna. Zato ona nikada ne nailazi na narcisoidne ili koristoljubive muškarce; takvi tipovi zaobilaze finansijski stabilne žene.

** Za svoje probleme kriviti druge. Žena sa visokim samopoštovanjem ne sjedi i ne čeka da neko dotrči i spasi je, ona pokušava da sama riješi svoje probleme. Naravno, ona umije i može da zatraži pomoć, ali samo ako je zaista potrebna. Takođe, ovakve žene rado pomažu drugima kada je to potrebno.

** Tražiti odobrenje od drugih. Ona radi samo ono što želi: radi sve dok joj posao odgovara, nosi odjeću koja joj se sviđa, viđa se sa ljudima sa kojima se dobro osjeća.

** Upoređivati sebe sa drugima – sa prijateljima, kolegama, glumicama, modelima sa društvenih mreža… Jedina osoba sa kojom se poredi je ona sama u prošlosti. Žena sa visokim samopoštovanjem je svjesna da će uvijek postojati neko bogatiji, uspješniji, sa gušćom kosom i dužim nogama i zbog toga jednostavno ne vidi nikakav smisao u poređenju.

** Truditi se da se uda po svaku cijenu. Samosvjesnim ženama nije važan prsten na ruci, već da u svom odnosu ima poštovanje i ljubav. Pečat na papiru za nju nije cilj sam po sebi, kao ni rađanje djece. Spremna je da sačeka partnera koji je dostojan nje, a ako ga ne upozna, sposobna je da i sama živi srećno.