“Hodala sam sa svojim dečkom 10 godina…”

“Hodala sam sa svojim dečkom 10 godina…”

“Hodala sam sa svojim dečkom 10 godina. Nisam očekivala da će me zaprositi. Ali nakon što sam se vratila sa odmora s prijateljicama, bacio mi je prsten u lice. Prešla sam preko toga, oprostila mu, vjenčali smo se. Nakon vjenčanja, promijenio se.

Nije bio zadovoljan mojim poslom, odnosom s porodicom, mojim prijateljima. Zabranio mi je da se viđam s prijateljima! U početku sam mislila da je to kriza, nova faza u životu. Ni ja nisam savršena (mrzim čišćenje, ne kuham baš najbolje).

Ali kap koja je prelila čašu bila je kad je insistirao da se preselimo u prigradsko naselje. Tamo nije bilo javnog prevoza. On je imao auto, a ja sam morala pješačiti 5 kilometara do posla svaki dan. Onda je došla zima, ostala sam bez posla, bez novca, i čizme su mi se pokvarile. Zamolila sam ga da mi da novac za nove čizme, a on je rekao: “Kad zaradiš, imat ćeš.”

Ali zaboravio je da su moji roditelji kupili stan u kojem smo živjeli, i da sam ja kupovala hranu koju smo svaki dan jeli. Na kraju, moja majka mi je kupila čizme kad me vidjela u patikama u januaru. Istog dana sam podnijela zahtjev za razvod.”

(Izvor: Brightside/prevedeno)