Moamer Kasumović prekinuo “šutnju”: EVO ŠTA JE OBJAVIO NA FACEBOOK-U

Moamer Kasumović prekinuo “šutnju”: EVO ŠTA JE OBJAVIO NA FACEBOOK-U

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela b**dničenje nad maloljetnikom 19. oktobra 2023. godine, ali je svoju kaznu, u skladu sa zakonskim mogućnostima, platio. O ovom djelu, za koje se saznalo sasvim slučajno nakon što je druga žrtva progovorila javno, Kasumović se nije oglašavao – sve do sada.

Nije Moamer Kasumović ni sada imao šta za napisati, ali je na svom Facebooku podijelio link crnogorske Pobjede u kojem član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) i advokat Mihailo Volkov ističe kako je “presuda za Moamera Kasumovića bila je nezakonita i morala je biti ukinuta”. U tekstu Volkov optužuje Općinski sud BiH da je prekršio niz pravila pa tvrdi da to “onda logično nameće i pitanje da li je sam Kasumović zakonito osuđen i da li je uopšte kriv”.

Podsjećamo, Kasumović je osuđen za b**dne radnje nad maloljetnikom i nakon toga je prijavljen zbog tog krivičnog djela. Sudski proces je počeo, a on se odselio u rodno Bijelo Polje te se na taj način sve do unzad mjesec i nešto dana zataškao taj slučaj. Iz općinskog suda SArajevo rečeno nam je da je on svoju kaznu u iznosu od 36.500 KM uplatio 14. novembra 2023